Sportske igre mladih dijabetičara


Kraj ljetnih praznika Udruga Međimurski slatkiši kao i protekle tri godine završava Sportskim igrama mladih dijabetičara. Igre su se održale 28.08.2021. u Accredo centru Zasadbreg.

Župan Matija Posavec uz pozdravnu riječ otvorio je igre i čestitao članovima na 5 godina uspješnog rada.
Predstavljen je i III. Info pult Projekta “Zaželi pravu stvar” UP.02.1.1.13.0045 putem kojeg smo informirali građane o aktivnostima projekta i mogućnostima uključivanja u slijedeći projekt.
Projekt se provodi ukupno 18 mjeseci, s početkom 19. lipnja 2020. godine i financiran je iz Europskog socijalnog fonda Njegova ukupna vrijednost iznosi 650.061,80 kn. Projektom je omogućeno zapošljavanje 7 žena u nepovoljnom položaju u svrhu pružanja potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, obrazovanje i osposobljavanje žena, te poboljšanje kvalitete života minimalno 42 krajnja korisnika na području Grada Čakovca i šire.

Održana je i Redovna godišnja skupština na kojoj je prihvaćen Izvještaj o radu Udruge i Financijski izvještaj za 2020. godinu te prijedlog programa rada i smjernice za 2021. godinu. Bez obzira na tešku situaciju prošle godine izazvanu koronavirusom Udruga je uspjela odraditi sve odobrene projekte.

Nakon službenog dijela slijedio je ručak (brojanje ugljikohidrata i vaganje hrane).
Osim deserta djeca su jedva dočekala da krenu sa igrama.
Uz stručno vodstvo vrhunskih animatora Accredo centra pedesetak malih, ali i velikih članova uživalo je u novim izazovima. Bilo je tu svega od vožnje quadom, paintball, obiteljska olimpijada, adrenalin park…

Fizička aktivnost, odlična hrana i društvo, dobri šećeri obilježili su ovaj prekrasan dan pun pozitivnih emocija. Sa novom energijom, novim iskustvima krećemo zajedno u nove pobjede.

Zahvaljujemo Međimurskoj županiji kao glavnom pokrovitelju Sportskih igara, Varaždinskoj županiji, LPT Prelog i Multipro Mihovljan koji su podržali ovaj projekt i omogućili da se igre održe.