MLADE NOGOMETNE NADE ZABILE GOL DIJABETESU

Zdrovje prije sega


19.studenoga 2022. U sklopu projekta “Zdrovje prije sega” Međimurski slatkiši u suradnji sa Općinom Nedelišće zajedničkim snagama organizirali su Nogometni turnir “Zabij gol dijabetesu”.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa: NA Međimurje žuti, NA Međimurje crveni, ŠN Sloga, NŠ Lumen 1, NŠ Lumen 2, NŠ Rudar, Dia Team, NŠ Mala Subotica i MNK Fotex Junajted  koji su se natjecali u  tri kategorije 2009. i mlađi, 2011. i mlađi, 2015. i mlađi. 

Rezultati:
Kategorija 2015. i mlađi : 1. mjesto NŠ Lumen 1 2. mjesto NŠ Rudar 3. mjesto NŠ Lumen 2
Kategorija 2011./2012.: 1. mjesto MNK Fotex Junajted 2. mjesto NA Međimurje
Kategorija 2009./2010.: 1. mjesto Fotex Junajted 2. mjesto NŠ Mala Subotica 3. mjesto Dia Team

Najbolje ekipe dobile su medalje. Medalje najboljim ekipama kategorije 2015. i mlađi podijelio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

Turnir je bio izuzetno uspješan. Sportski duh, ali i vesela atmosfera prožela je dvoranu I.OŠ Čakovec. 

PRAVI MALI BORCI

Posebni gosti na turniru bili su mališani predškolskog uzrasta Nogometne akademije Međimurja koji su odigrali revijalnu utakmicom i pokazali pravo nogometno umijeće.

SAMO NEBO JE GRANICA

“Najslađa” nogometna ekipa je svakako bio DiaEuro Team – Hrvatska nogometna reprezentacija djece s dijabetesom 2009./2010. godište koji su pokazali uzor i veliku inspiraciju. Izvrsnom igrom osvojili su odlično 3.mjesto te još jednom dokazali da bez obzira na dijabetes, mogu ostvariti sve što žele. To su naši heroji i ponosni smo na njih!

U pauzama između utakmica, za djecu je bila pripremljena okrijepa i organizirana zanimljiva radionica koju su za njih pripremile volonterke Dm – drogerie kojima ovim puta od srca zahvaljujemo.
Zahvaljujemo Općini Nedelišće na ukazanom povjerenju, svim igračima i njihovim obiteljima koji su podržali ovaj turnir, Alenki Novak i Damiru Kečkeša – našem medicinskom timu koji su mjerili šećer i krvni tlak te informirali posjetitelje o dijabetesu.

Cijeli turnir je prošao u izuzetno pozitivnoj i veseloj atmosferu za što su bili zaduženi naš dragi članovi koji su i ovaj put odradili odličan posao te se pobrinuli da je turnir tekao glatko bez problema i da sudionici nisu ostali žedni i gladni.

Nogometnim turnirom podigla se razina svjesnosti o dijabetesu među djecom te olakšala i poboljšala integracija i socijalizacija oboljele djece među njima.


Do nekog novog turnira, lijep pozdrav od Međimurskih slatkiša!