Tehnologijom do bolje kontrole bolesti

Dexcom ONE

Kako udruga funkcionira većim dijelom na volonterskoj bazi cilj nam ie kroz niz aktivnosti kroz godinu povećati znanja i kompetencije naših volontera i ojačati Međimurske slatkiše, ali i cijelu zajednicu. Na taj način pomći ćemo osobama u svojem okruženju i pružiti im ruku podrške.

18.03.2023. u prostorijama Gradskih bazena “Marija Ružić” u Čakovcu predstavnik Medilab ONE Nenad Šimunko održao je edukaciju o Dexcom ONE.


Sustav Dexcom ONE olakšava upravljanje dijabetesom, čine ga mali nosivi senzor i odašiljač za mjerenje i bežični prijenos vrijednosti glukoze u stvarnom vremenu na kompatibilni pametni telefon ili prijemnik, izbjegavajući pritom ubode prstiju ili skeniranja. Aplikacija prikazuje trend brzine i smjera u kojem se kreće razina glukoze, a prilagodljiva upozorenja pokazuju kad razina glukoze padne izvan unaprijed postavljenih vrijednosti, što olakšava donošenje odluka o liječenju. Dexcom ONE ne zahtijeva dodatnu kalibraciju za očitanje točnih podataka.

Znanje je moć!


Sretni smo što tehnologija ide toliko naprijed i da imamo mogućnosti birati uređaje kojima ćemo postići još bolju regulaciju bolesti. Nastojati ćemo i u budućnosti nastaviti ovu praksu informiranja naših članovima i volontera o novim tehnologijama i načinima kako podići kvalitetu života oboljele osobe. 


Edukacija je bila odlična i jako poučno. Nenad i Igor potrudili su se odgovoriti na sva pitanja naših članova. Zahvaljujemo Nenadu Šimunku i Igoru Sklepiću na edukaciji.

Projekt je sufinanciran proračunskim sredstvima Grada Čakovca.

Obogaćeni novim informacijama i saznanjima krećemo u nove pobjede!