Zaželi pravu stvar 2

Zaželi pravu stvar

Međimurski slatkiši malim, ali sigurnim koracima idu naprijed!
U četvrtak  28.07.2022. Održano svečano potpisivanje ugovora iz programa Zaželi- Program zapošljavanja žena, Faza III koje se održalo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ugovore je uručio premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi  Marin Piletić.
Udruga Međimurski slatkiši potpisala ugovor vrijedan vrijedan 489.500,00 kn Zaželi pravu stvar II UP02.1.1.16.0185 koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.Partneri na projektu su HZZ Područni ured Čakovec i CZSS Čakovec. 

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na području Međimurske županije. Kroz svoj rad pripadnice ciljane skupine brinuti će o 60 krajnjih korisnika kroz pomoć u kući.
Zaposlene žene ciljane skupine će postati konkurentnije na tržištu rada, ponovo će steći poslovne navike te će se izbjeći negativne posljedice dugotrajne nezaposlenosti na mentalno zdravlje. Krajnji korisnici će kroz projektne aktivnosti dobiti kvalitetnu uslugu od strane zaposlenih žena koje će ih obilaziti te im pružiti odgovarajuću pomoć i podršku.
Čestitke Općini Nedelišće, Gradu Prelogu i Udruzi DOSTI kojima su također odobrena sredstva za ovaj hvalevrijedan projekt!