Kako pripremiti zdrav, ali zanimljiv obrok?

Zdarvo, a zanimljivo


Međimurski slatkiši su u sklopu projekta „Zajedno do zdravlja“ čiji pokrovitelj je Grad Čakovec osmislili zanimljivu kulinarsku radionicu.
Predavanje i radionica održali su se 07. i 08.07.2023. u suradnji sa Mjesnim odborom Mihovljan u Društvenom domu Mihovljan.


Cilj radionice bio je osvijestiti sudionike o važnosti zdrave prehrane te ih potaknuti na usvajanje zdravih prehrambenih navika. 
U tome je uvelike pomogao Davora Hostića dipl. ing. preh. teh. i proc. ing., univ. spec. nutr. koji je kroz uvodno predavanje upoznao sudionike sa namirnicama te kalorijskim vrijednostima istih. Osmislio je 4 recepta sa kojima je roditeljima i djeci približio i neke nove zdrave namirnice te im pokazao kako se može pripremiti zdrav, ali zanimljiv obrok.

Na radionicu su se uključila i djeca te ruku pod ruku pomogla roditeljima u pripremi obroka. Bili su odlični!
Ovo je još jedan način kako cijela obitelj može kvalitetno i korisno provesti slobodno vrijeme.Zahvaljujemo Gradu Čakovcu, Mjesnom odboru Mihovljan i Ivici Novaku na korištenju prostora, Davoru Hostiću na odličnoj radionici, Mariji Goričanec – Udruga oboljelih od celijakije SZ Hrvatske na podršci i naravno svim našim članovima malim i velikim koji su podržali ovaj projekat!