III. Obiteljski kamp Međimurskih slatkiša “Preko prepreka do novih puteva“

III. Obiteljski kamp Preko prepreka do novih puteva


U Valamar Tamaris Resort blizu Poreča od 10.-12.svibnja 2024. održao se Obiteljski kamp “Preko prepreka do novih puteva“. Riječ je o III. takvom kampu u organizaciji “Međimurskih slatkiša”.

30 – tak obitelji (ukupno 85 sudionika) dodatno se educiralo, družilo, zabavljalo i razmijenilo iskustva. Uz naše članove na Obiteljskom kampu sudjelovali su sudionici iz Virovitice, Đakova, Rijeke, Gorski Kotar, Crikvenica i Bjelovar.

Kako bi Preskočili prepreku i pronašli nove puteve za roditelje i mlade organizirana su predavanja i radionice. U vrijeme održavanja predavanja i radionica za roditelje, za djecu je bilo organizirano edukativno – psihološke radionice i sportske animacije.

Kroz Obiteljski kamp obuhvaćena su 4 predavanja na različite teme: psiholog – ( Burnout kod dijabetesa; Sretno dijete – mag.psych Ivana Kostelac), Sponzorsko predavanje Abbott – Moderna tehnologija ( Libre 2, LibreLinkUp) i Dijabetes u mom društvu dr. Ivan Andrašević , sponzorsko predavanje Medilab One – Ivan Mikulić (Dexcom One, Omnipod pumpa), radionice sa psihologom, fizička aktivnost.

CILJEVI


Obiteljskim kampom se željelo pomoći djeci i roditeljima da se bolje nose s dijabetesom u svakodnevnom životu.
Edukacijama i radionicama sa stručni predavačima u Edukativnom kampu postigli su se sljedeći ciljevi :
Pružena je podrška djeci i roditeljima; poboljšala se kvaliteta života oboljelog djeteta; potaknula se na edukaciju cijela obitelj; motivirala su se djeca i mladi na što bolju skrb te postizanje željenih ciljeva liječenja. Između ostalog jedan od ciljeva bio je i povezivanje sudionika iz različitih dijelova Lijepe naše.

EVALUACIJA

Na Obiteljskom edukativnom kampu proveli smo evaluaciju projekta putem anketnih listića na temelju kojih smo napravili procjenu učinkovitosti, korisnosti i utjecaja održanog kampa i aktivnosti unutar kampa.

Obiteljski kamp je dobio odlične ocjene sudionika, jedina zamjerka bila je da je prekratko trajao.

Na Obiteljskom edukativnom kampu proveli smo evaluaciju projekta putem anketnih listića na temelju kojih smo napravili procjenu učinkovitosti, korisnosti i utjecaja održanog kampa i aktivnosti unutar kampa.

Zahvaljujemo svim koji su doprinijeli održavanju ovog hvale vrijednog projekta.

Zlatni sponzor- Meilab One, Srebrni sponzor – Abbott Hrvatska, Pokrovitelji- Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Prelog, Grad Mursko Središće, Općine Nedelišće, Kotoriba, Donja Dubrava, Sv. Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Međimurske vode , Eko Međimurje, LPT Prelog, Decathlon, MediLigo, Aleksandri Marović na donaciji knjiga Slatki život.

ZAJEDNO SMO JAČI!!!

https://www.decathlon.hr/