Svjetski dan šećerne bolesti

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

Svjetski dan šećerne bolesti najveća je svjetska kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti koji se obilježava 14. studenog. Tema ovogodišnje kampanje je “Prepoznaj svoj rizik, saznaj svoj odgovor” s ciljem prepoznavanja čimbenika rizika te usvajanje zdravih navika života kao podrška prevenciji, ranom otkrivanju i pravodobnom liječenju.
Međimurski slatkiši Svjetski dan šećerne bolesti obilježili su 18. studenog 2023. u Zgradi Scheier.


U suradnji s Općinom Nedelišće u sklopu EU projekt “Zdrovje prije sega” kodni broj UP.02.2.1.08.0027 Igor Šegović dr.med. spec.pedijatrije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije održao je predavanje na temu “Prevencija pretilosti i bolesti”.

“Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek njega bude tvoja hrana” – Hipokrat


Volonteri Srednje škole Čakovec mjerili su šećer i krvni tlak, a dio učenika sa nastavnicima prisustvovao je predavanju.
Dok su roditelji pratili predavanje, za djecu su brinule volonterke DM drogerije u veselom zabavnom kutku. 
Za kraj balansiralo se plavim balonima kao podrška svim oboljelim od šećerne bolesti koji 24/h na dan 365 dana u godini balansiraju svoju svakodnevnicu i šećernu bolest .


Zahvaljujemo Međimurskoj županiji i  dožupanu Josipu Grivcu na podršci, učenicima i nastavnicama Brigiti Prstec i Renata Tisaj iz Srednje škole Čakovec, Igoru Šegoviću, volonterkama DM drogerije, našim vjernim članovima i svima koji podržavaju rad udruge.