II. Obiteljski kamp “Međimurskih slatkiša”

II. OBITELJSKI KAMP

EDUKACIJE, RADIONICE, RAZMJENA ISKUSTVA


27.- 30.svibnja 2023. Međimurski slatkiši realizirali II. Obiteljski kamp “Preko prepreka do novih puteva”. Kamp se održao u Camping Village Šimuni na Otoku Pagu.


Edukacijom, radionicama i razmjenom iskustva sudionika na Obiteljskom kampu doprinijelo se  boljoj kvaliteti života, psihološkoj ravnoteži te kvalitetnoj regulaciji same bolesti. Pružila se podrška djeci i roditelja i potaknula se edukacija cijele obitelji. Motivirala su se djeca i mladi s dijabetesom i njihove obitelji na što bolju skrb, te postizanja željenih ciljeva liječenja. Ciljevi su u potpunosti ostvareni.


Na kampu je sudjelovalo 50-tak sudionika (članova naše udruge, ali i sudionika iz ostalih srodnih udruga). Kroz četiri dana druženje sudionici su prisustvovali na predavanjima i radionicama kako bi se postigla što bolja kontrola bolesti. 

Andrea Štern iz Medilab One predstavila je Inzulinsku pumpu Omnipod Dash i Dexcom One sustav za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM). Kako je i sama osoba s dijabetesom te se svakodnevno nosi sa izazovima koje život s dijabetesom svakodnevno nosi skrenula je pozornost na prednosti koje Inzulinska pumpa Omnipod i Dexcom One pružaju svojim korisnicima. Uz pomoć nove tehnologije i mogućnosti koje one nude postići će se još bolja kontrola bolesti. Predavanje je bilo jako zanimljivo sa puno korisnih informacija.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA – edukacije i radionice


Psihološku podršku roditeljima pružila je Ivana Kostelac mag.psych. kroz radionicu za nove članove i  predavanje “Ja i moje dijete” za sve sudionike. Cilj predavanja bio je kako postići što bolju komunikaciju sa djecom. Zaključak nakon predavanja i ono najvažnije je da trebamo slušati svoju djecu kako bismo im mogli pomoći ako je potrebno i na vrijeme pronaći pravo rješenje.

MALO ZABAVE I OPUŠTENOG DRUŽENJE


Djeca sudionici uživali su i zabavljali se na zabavno edukativnom eventu BRICK BY BRICK (Lego® event), sportskim aktivnostim na vodi – jedrenje, plivanje, aqua park i nezaobilazanom nogometu. Bilo je veselo i zabavno, a osmijeh na licu naše djece najveća je nagrada koju roditelj može poželjeti. To je znak da su djeca sretna i zadovoljna.

FIZIČKA AKTIVNOST

Poticanjem na  bavljenje fizičkom aktivnošću ukazali smo na poboljšanje svakodnevnih zdravstvenih navika djece i roditelja. Podigla se kvaliteta aktivnosti kojima se ispunjava slobodno vrijeme cijele obitelji. Fizičkom aktivnošću promiče se zdravi život pri čemu se naglasak stavlja na imperativ preventivnog djelovanja kako bi se izbjegle ili umanjile mogućnosti nastanka posljedica dijabetesa.     

ZAHVALA DONATORIMA!                                                                                            

Zahvaljujemo svima koji su podržali projekt i omogućili njegovu provedbu: Međimurska županija, Grad Čakovec, Općina Nedelišće, Općina Mala Subotica, Općina Podturen, Općina Donji Kraljevec, Eko Međimurje, Directa d.o.o., Javni bilježnik Tamara Horvat, LPT Prelog, Rail Factory, Vlahko d.o.o., OPG Nikola Siladi, MediLigo, Međimurske vode, Medilab One, Međimurje PMP, Crveni križ, Dika Štik

Bez vas ne bismo uspjeli !